Laatste dinosaurus van Afrika aangetroffen in Ouled Abdoun (Khouribga)

Marocia 5 mei 2017

 1. Marocia

  Marocia Moderator

  145
  20
  0
  In Ouled Abdoun is een fossiel gevonden van een kleine Tyrannosaurus rex, genaamd Chenanisaurus barbaricus. Volgens wetenschappers van de universiteit van Bath is dit een bijzondere fonds omdat het dier tot 66 miljoen jaar geleden overleefde op het continent. Hiermee wordt de dinosaurus gezien als de laatste van Afrika. De Universiteit deed de vondst in samenwerking met wetenschappers en archeologen uit Marokko, Spanje en Frankrijk.

  Het Ouled Abdoun-bekken, in de omgeving van de stad Khouribga (in het westen van het Atlas gebergte) is een bekende fosfaat regio in Marokko. In het gebied wordt vaak gezocht naar fossielen van dinosauriers en verschillende soorten reptielen.

  De Chenanisaurus barbaricus is een kleine Tyrannosaurus, maar heeft toch veel verschillen. Zo heeft de Marokkaanse dinosaurus een kleinere kop, kleine hersenen en kleine armen.

  Volgens de wetenschappers is dit het eerste dinosaurus fossiel uit de laatste periode van het diersoort. Volgens Nick Longrich is het een van de laatste dinosaurussen die in Afrika leefde voordat alle dinosaurussen zouden uitsterven.”

  Afbeelding van een schets van de mogelijke Marokkaanse T-rex Chenanisaurus barbaricus:

  dinosaurus-marokko.jpg
   

Deel Deze Pagina