Saadeddine Othmani nieuwe premier van Marokko

Marocia

Moderator
8 okt 2016
201
31
Marokko heeft sinds vrijdag een nieuwe premier: Saadeddine El Othmani (PJD). De Marokkaanse Koning Mohammed VI heeft de vorige premier Abdelilah Benkirane laten ontslaan. Mohammed VI vond dat Benkirane veel te lang tijd nam om een coalitieregering te vormen. De verkiezingen zijn inmiddels 5 maanden geleden verlopen en nog steeds was de leider van de overwinnende partij PJD, Benkirane, er niet in geslaagd om met andere politieke partijen samen te werken.

Het Koningshuis meldt dat Saadeddine El Othmani door Koning Mohammed VI in zijn paleis werd tot regeringshoofd werd benoemd. Hiermee krijgt Othmani de zware taak om een nieuwe Marokkaanse regering te vormen.

Saadeddine El Othmani is de nummer twee van de PJD (Islamistische Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling). Othmani staat in de Marokkaanse politiek bekend als een intellectueel. Othmani heeft een opleiding in psychiatrie afgerond en verschillende boeken geschreven.

otmani.jpg
 
30 okt 2014
65
49
Hahaha ik vind het wel heel knap hoe je geen coalitie kan vormen met andere partijen als je toch niks te zeggen hebt. Uiteindelijk is het toch het koningshuis dat het voor het zeggen heeft, dus die mislukte coalitievorming is alleen maar voor de bühne.
 
23 okt 2011
3.236
175
idd Asendoqt. het parlement is Marokko heeft een helpende taak meer niet...
de bekende gezegde van ben kirane toen die het over al 3afarit en tamasi7
bedoelde hij mee de Makhzen elite die hem in de weg staat, zeker als zijn beslissingen de belangen van de Koning schaadt
 
Bovenaan